A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. január 19., vasárnap

21. hónap :-)

2013. 12. 11.:

Igen-igen, Réka már 21 hónapos, ennek klasszikus tünete, hogy beléptünk az igazi dackorszakba, illetve megjelent az evési sztrájk...
Alapjában véve Réka nagyon szereti a hasát, imád enni, legalábbis eddig. Egyik napról a másikra léptünk be ebbe a "nemeszem" korszakba, éppen hogy csipeget valamit, válogat, kiköpi az ételt, hollott eddig nem volt olyan kaja, amit nem evett meg, most meg kevés az, amit teljesen megeszik, azt is úgy, hogy közben nyomkodja a telefonomat...
A dackorszakot gondolom nem kell nagyon bemutatnom. Ha valami nem tetszik neki, földhöz vágja magát, sír, hisztizik, semmi sem jó neki ilyenkor. 
Na de azért nagyon aranyos is tud lenni. Pl., amikor babázik, egyszerűen meg kell zabálni :-)
Megeteti, megitatja Babókát, ha "bepisil" a baba, bekeni a popóját.
Egyik este, alvás előtt lefektette a babáit, de az egyik "bepisilt". A krém, amivel Réka fenekét szoktam kenni, az ágyunk mellett, az éjjeli szekrényen volt, a babákat pedig az ágy másik felén altatta, de mivel "pisilt" az egyik, ezért annak be kellett még kenni az alsó fertáját, ezért odament az éjjeli szekrényhez, megsimogatta a mutatóujjával a kupakot, mintha krémet tett volna az ujjára, és feltartott ujjal ment vissza a babához, majd odaérve bekente a popsiját :-D
Szeret "főzni", a kis vödörjébe tesz építőkockákat, vagy papírgalacsinokat és a lapátjával megkeveri, megkóstolja azt :-)
Fogmosáskor már köp, mert látja, hogy Anya is így csinálja, de fogkrémet még mindig nem teszek a fogkeféjére, az még ráér.
Imádnivaló akkor is, ha játék közben odajön hozzám, és csak úgy ad egy puszit :-) Imádom, amikor elalvás előtt a könyökömet fogva nyugszik meg, alszik el (ez már elég régóta így van) :-)
Imádom, hogy egyre többet beszél és mindent megért, amit mondok (persze ezt is régóta) :-)
Édes, amikor kér valamit: légyszíves-"lécci", megkap valamit: Köszönöm/köszi-"köffü", telefonon elköszön puszival-"puffu".
Emlékszik régebben történt dolgokra, elmeséli, mi hogy történt :-)
Na jó, nem ragozom tovább, egyszerűen IMÁDOM/IMÁDJUK :-)) 

Kreatív is, ha Apa nem adja neki oda a biciklis sisakját, mert a lakásban nem hordunk sisakot a fejünkön, akkor Réka megoldja máshogyan a sisak-kérdést (a Mikulástól kapott ajándékból) :-D


Főz :-D



Vezet :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése