A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. január 19., vasárnap

22. hónap :-)

2014. 01. 11.:

Rékuci ma töltötte be a 22. hónapot.
Mostanában nagyon anyás, egészen pontosan azóta, mióta december 21-én este Karcsival ketten elmentünk itthonról, mert Karcsi céges party-jára voltunk hivatalosak. Réka itthon maradt a Mamával.
Elmagyaráztam neki, hogy elmegyünk és mire hazaérünk, Ő már aludni fog, de reggel, mikor felébred, itt leszünk az ágyban.
Nagyon szépen elvolt a Mamával, játszottak, vacsiztak, egyáltalán nem hiányolt minket, még telefonon is beszéltünk vele, és utána sem hiányoztunk neki.
Viszont azóta matrica gyerek, tapad rám, csak én etethetem, csak az én kezemet hajlandó megfogni sétánál, vagy esetleg még Apáét, de a Mamának nem engedi.
Ha hazajön a Nagyi, nem üdvözli olyan kitörő örömmel, mint régebben, nemhogy puszit nem ad neki, de még lekever egy pár pofont is a Mamának... Persze utána rögtön ad egy csomó puszit is.
Bár most már azért javult a helyzet, de engem nem "enged" egyedül sehova, követ, mint egy kis árnyék.
Lehet, hogy ez a második szeparációs szorongás...
Jönnek az 5-ös (praemoláris) fogak, így mostanában néha nyűgösebb, éjszaka fel-felsír, de azért zömében végigalussza az éjszakákat. Lehet, hogy ez is közrejátszik a bújósságában.
Délután van, hogy 3 órát is alszik mostanában, ez eddig nem volt jellemző.

Azt már talán írtam, hogy a vendégekkel közvetlen, de kell öt perc, hogy feloldódjon. Nagyon szeret vele közel egykorú és idősebb gyerekekkel is játszani, ölelgeti, simogatja aktuális játszópajtását, és kioszt sok puszit is, nagyon cuki :-)
Nemrég itt volt nálunk Dávid baba, mikor készülődtek hazamenni és öltözködött Dávidka, Réka addig bedugta a szájába a cumit, majd kivette és inkább megitatta Dávidot, majd ismét visszadugta a kisfiú szájába a cumit, aztán felhúzta Dávid fejére a sapkáját :-)












Ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretné, akkor hisztizik, ilyenkor lefekszik a földre és sír, vagy a fejét ütögeti a földbe.
Egyik hisztije alkalmával szintén földhöz vágta magát, a fejét elkezdte a konyhakőbe ütni, persze azért arra gondosan vigyázott, hogy ne fájjon neki, de a kő túl keménynek bizonyult, ezért arrébb mászott, rá a szőnyegre, és ott folytatta tovább a hisztit.
Taktikám, hogy ilyenkor nem figyelek oda rá, ezért hamar abba is hagyja általában.

Ötig "elszámol", ez úgy néz ki, hogy mutatja a hüvelykujjával, hogy 1, mondja is, hogy egy, majd a többi ujjával számol tovább, továbbra is mondja, hogy egy, majd a kisujjához érve, mondja, hogy öt :-D
Ezután mutatja mind a két kezén az ujjakat, hogy azokból tíz van.
Továbbra is imádja a mondókákat és gyerekdalokat hallgatni, illetve nézni a YouTube-on, leginkább az angol dalok jönnek be neki, már mond egy-két angol szót az adott dalokból, de azért van magyar kedvence is természetesen.
Már látom, hogy Rékánál is felütötte a fejét a Bogyó és Babóca nevű "gyermekfertőzés", de még hanar megunja, és inkább dalokat akar hallgatni.
Szerencsére TV-t még mindig nem néz, nem köti le, persze nem is erőltetem.

És ma sikerült megint belepisilnie Rékusnak a bilibe, már régóta nem volt erre példa, mert eddig megijedt, hogy folyik "valami" a bilibe.
Esti fürdetés előtt érdeztük tőle, hogy kell-e pisilnie, válaszolta, hogy nem, majd még egyszer feltettük a kérdést, szintén nemmel válaszolt.
Majd kis idő múlva ismét megkérdeztük, és akkor már igennel felelt, gyorsan ráültettük a bilire és már pisilt is :-)
Megdícsértük, tapsoltunk és együtt kiöntöttük a Wc-be, és Réka lehúzta.
Kíváncsi vagyok, holnap is sikerül-e.

Hihetetlen eszes a Kiscsaj, mindenre emlékszik, amikor kérdezem, nagyon sok szót tud már, sokat utánoz és ezáltal el is tanul rögtön, persze azért még elég sok szónál még csak mi értjük, mit jelent, de sokat szépen, érthetően mond. Most így hirtelen ennyi, majd pótolom, ami később jut eszembe és kihagytam volna.

Réka Babukát tanítja csúszdázni :-D




Vicces Kiscsaj, nagyon vagány :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése