A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. január 15., szerda

A 15 hónapos Tündérke és az elmúlt hétvége történései


2013. 06. 11.:
Ismét eltelt egy hónap, a mi kicsi Lánykánk, Réka már 15 hónapos, így ma sor került a 15 hónapos oltásokra, az MMR-t a karjába, a Prevenart pedig a jobb combjába kapta. Szegény nagyon sírt, mikor a doktor néni megszúrta a karját, alig bírtam megnyugtatni, majd ezután jött a combjába a szuri, de ez már annyira nem fájt neki...
Az elmúlt hónaphoz képest nőtt hosszúságban 3 cm-t. Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, vagy csak rosszul mértem, de 1 hónappal ezelőtt még 75 cm volt, most 78 cm-t mértünk.
Súlyban is gyarapodott, most 10,5 kg.
Két foggal lett Réka gazdagabb, így most már a két felső kisőrlő fogakkal együtt 10-re nőtt a számuk.

Egy-két hónapja nem mondott új szót, csak a már meglévő szókincsét használta, de mostanában megint gyakorolja az új szavak elsajátítását, így bekerült a gyűjteménybe a "dinnye-dine", "uborka-ubi", "nyaral-nanal", és "kópé-kape" szavak is.

Kedvenc elfoglaltsága mostanában [leginkább evés közben :-S] a "rajzolás". Van egy zsírkréta készlete, és ezzel rajzol kriksz-krakszokat a papírra.
Apropó, evés: nem tudom, hogy kinél hogy eszik a gyermek, de Réka csak úgy hajlandó enni, ha közben valami a kezében van, ha játszhat evés közben... Ha nincs lefoglalva ilyenkor valamivel, akkor inkább nem eszik, hiába éhes... Valami tárgyat kinéz magának, hisztizik érte, eltolja a kezem, hadonászik addig, amíg meg nem kapja, és ha odaadom neki, tök boldog, és már eszik is szépen.

Pár napja megint felkel hajnalban, általában 3 körül enni és cicizni.
Próbáltam azt, hogy csak cicit adok neki, ez régebben bevált, de most már nem tudom visszaaltatni szopizás után, addig sír, amíg nem kap tápot is... Pedig már elég régóta átaludta az éjszakákat.
Az éjszakai éhsége nem függ össze azzal, hogy mennyit evett vacsorára, vagy egész nap, mert volt úgy, hogy alig vacsizott, mégis átaludta az éjszakát, illetve fordítva, amikor rengeteget evett egész nap, és vacsorára is, és úgy kelt hajnalban, mint aki már napok óta éhezik...

Mostanában kezdi őt igazán érdekelni a meseolvasás, magától hozza az általa kiválasztott mesekönyvet, és már ül is be az ölembe, a könyvet pedig nyomja a kezembe, hogy kezdjem olvasni.

Mint már írtam az előző bejegyzésemben, Réka belepisilt a bilibe az egyik reggel, de azóta sem ismételte ezt meg, de szombaton ismét sikerrel jártunk, immár másodjára sikerült a bilizés, de azt hozzáteszem, nem erőltetnem, még csak ismerkedtünk vele. Amikor mondom neki, hogy megyünk-e bilizni, Ő már megy is a fürdőszobába és veszi elő a bilit és ráül :-) Azt már jelzi, ha a pelusba belepisilt, ilyenkor megfogja a pelusát, kérdésemre, hogy pisiltél, mutatja, hogy igen.

Egy hete voltunk Karcsi unokatestvérénél a tanyán, hogy ismerkedjünk az állatokkal. Van egy lovuk, egy pónilovuk, csirkék, tyúkok és kacsák.
Réka hihetetlen érdeklődéssel vizsgálta őket, először félt, de aztán feloldódott a látványuktól, csak azon csodálkozott, hogy a paci a mesekönyvében nem egészen úgy néz ki, mint élőben :-)












Most hétvégén Cegléden voltunk a termál kempingben, szuperjó idő volt, sokat fürödtünk, Réka is nagyon élvezte.
Annyira aranyos volt, amikor "úszott", Karcsi fogta Rékát, Réka pedig a lábával hajtotta magát, ami annyira tetszett neki, hogy abba sem akarta hagyni :-) Tudom, nem szép dolog, de nekem meg röhögőgörcsöm támadt ettől a látványtól, annyira vicces volt :-)
Itt a kempingben Réka beszerezte az első sérüléseit a lábain, ugyanis a lakókocsinktól nem messze volt a játszótér, Réka pedig ha tehette volna, állandóan ott lett volna, de ugye ez azért kivitelezhetetlen, így mikor felcsillant nála a remény, hogy megyünk játszóterezni, rohanásba kezdett, hogy meg ne gondoljuk magunkat, ha pedig rászóltunk, hogy lassítson, akkor Ő csakazértis gyorsabbra vette a figurát, és persze azzal a lendülettel el is esett :-S Első esésekor a bal lábán keletkezett horzsolás, ez nem vérzett, majd a következő esésekor a jobb lábán lett seb, ez egy picit nagyobbra sikeredett, így ez már vérzett is.
Kicsit sírt, de miután lekezeltem neki, el is felejtette, csak mikor meglátja a sebet, akkor kezd el szó szerint jajveszékelni.
Egyébként ugyanígy csinál, ha meglát egy bogarat, hív engem, közben mutatja az ízeltlábút és "mondja", hogy vááá :-D Nem is tudom, kitől tanulta ezt ;-) Bár én csak egyszer sikítottam előtte, amikor épp előjött a pókfóbiám meglátva egy pókot, de ez még kisebb korában volt, így nem hiszem, hogy ez akkor így benne maradt, és most engem utánoz ilyenkor... :-D












És mivel már ilyen nagylány Réka, ezért már kell neki is személyi igazolvány :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése