A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. január 19., vasárnap

A kicsit megkésett 17, hónap :-)

2013. 08. 18.:

Kicsit megkésve, a nyaralásunk miatt csak most tudom pótolni ezt a bejegyzést. Réka múlt hét vasárnap töltötte be a 17. hónapot.
Már 11 kg és 83 cm. 
Most éli igazán a "nem" korszakát, mindenre rávágja, hogy "nem", ami nem tetszik neki, vagy nem akarja azt csinálni, amit mondunk neki :-S Már "felesel" is, ugyanis ha valamire ráböki, hogy "nem", én pedig mondom neki, hogy "de bizony", akkor ismét feleli, hogy "nem", én meg, hogy "de". Egy idő után Ő is mondja, persze véletlenül, hogy "de", és akkor én válaszolok neki, hogy "na ugye, hogy de", erre a válasz, "nem" :-D Ezzel Ő órákig el is játszana velem, mert nagyon tetszik neki, hogy végre ellent tud mondani nekem, de én hamar megunom. 
A hiszti egyre rosszabb, ha valami nem tetszik neki, hatalmas ordításba tud csapni, illetve akár földhöz is vágja magát, ezt mondjuk nem mindig, szerencsére. Még több szóval gyarapodott a szókincse az előző bejegyzésemben összeszámoltakhoz képest, már nem is jegyzem le őket, mert fölösleges. Szépen eszik, iszik már egyedül. Most már nem tömi be a szájába a falatokat nyelés nélkül, hanem kis adagot betesz a szájába, szépen megrágja úgy, ahogy kell, aztán lenyeli, és veszi a következő adagot, néha iszik is hozzá pár kortyot, szóval most már úgy eszik, mint a nagyok :-) 
Kint van a 13. fogacskája is, nő a 14. is, így most már a 8 front fogon kívül kibújt a 4 négyes preamolaris (kisörlő) fog, illetve jobb lent kint van már a 3-as (szemfog) is, bal oldalon még nem tört át, de az is készülődik. 
Tulajdonképpen mindennap csinál valami újat, amitől leesik az állam, hogy jééé, már ezt is tudja, pedig erre nem is különösebben tanítottuk, szóval szépen fejlődik a Lány hála Istennek :-)

A nyaralásról is fogok írni, mihelyst lesz időm rá :-)

Homokozás közben:






























Már egyedül eszi a fagyit :-D










Így alszik a nyuszijával :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése