A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. január 15., szerda

Hosszú hétvége :-)

2013. 04. 03.:

Nagyon jól telt a hosszú hétvégénk, Réka jól bírta a kiképzést.
Szombaton Karcsi féltestvéreihez voltunk hivatalosak.
11-re kellett menni, ahogy megérkeztünk, Réka rögtön feltalálta magát, célba vette az asztaldíszeket (dohányzó asztal, pont felérte).
Ildi nagyon kitett magáért (féltestvérek anyukája), volt előételként sonkatál zöldségekkel, ebédre rántott és töltött hús, és kétféle desszert, saját készítésű krémes és mézes süti, hasonló a zserbóhoz. Nagyon jól laktunk, csak Réka evett keveset, mert jobban érdekelte, mit tud pakolni, mint az evés.
Annyira elfáradt, hogy aludt egy órát, majd újult erővel kezdett bele az alvás előtti tevékenységébe.
Még maradtunk egy picit, aztán elindultunk haza.
Szeretem az ilyen mozgalmas napokat, mert akkor Rékát altatni sem nagyon kell, csak beraktam az ágyba és már aludt is.
Másnap itthon maradtunk, és belevetettük magunkat a takarításba, mert hétfőre sok vendéget vártunk, Karcsi apukáját, a Szüleimet, a kereszt szüleimet, a lányukat, az ő férjét és a kisbabájukat, aki csak két héttel idősebb Rékánál.
Anyósom főzött, nagyobb volt a választék a menüben, mint az étteremben.
Tulajdonképpen nemcsak a Húsvétot ünnepeltük, hanem Réka szülinapját is, mert a kereszt szüleim most tudtak csak eljönni felköszönteni Rékát.
Rengeteg játékot kapott Réka, egy nyuszit, ami körbe-körbe ugrál, ruhaneműket, egy kis sátrat nyárra a kertbe és egy lufinyuszit, amihez egy szalag van kötve, így maga után tudja vonszolni a lakásban. De legjobban mégis a világító gumilabda tetszett Rékának, amit nem ajándékba kapott, hanem a kislányé volt, de mivel egész idő alatt a kezében szorította, ezért megkapta azt is ajándékba.









Réka annyira jól érezte magát a sok ember között, hogy délelőtt aludni is "elfelejtett".
Viszont a két gyerek egymással nem játszott, illetve Réka vitte a kislányhoz a játékokat, nyújtotta neki őket, meg mutatott rá és mondta, hogy "ba-ba", de a kislány egyáltalán nem foglalkozott vele.










Ebéd után ők el is mentek, mert álmos lett a kislány, de Réka is mélyeket pislogott már, úgyhogy elaltattam, még a nagy hangzavar sem zavarta az elalvásban.
Mire Réka felkelt, addigra a vendégsereg másik fele is elment, úgyhogy nekiláttunk a romeltakarításnak. Mire végeztünk, újabb vendégek jöttek, bár ők csak ketten. Mikor elmentek, már csak arra volt időnk és energiánk, hogy Rékát megfürdessük. Réka ismét, ahogy bekerült az ágyba, el is aludt, de minket sem kellett altatni.
Összességében minden szuper volt, csak annyi negatívumot tudnék említeni, hogy míg Rékát etetni kell, addig a kislány igaz kézzel, de magától evett. Mondjuk, én még összeturmixolom az ételt Rékának, mert különben csak tömi-tömi a szájába és félrenyel. Ha kiskanalat adok a kezébe, akkor tudja, hogy a szájába kell tenni a kanalat, csak egy idő után elunja magát, és amit kiszed a kanállal, azt keni szerte-szét, és az etetőszéken már több a kaja, mint amit megvetett. Tudom, ez így "normális" ilyen korban, csak türelem kell hozzá, szóval nem is ez a gondom igazán, hanem az, hogy a cumisüveget nem akarja megemelni, ha inni akar... Ha lefekszik, akkor úgy tud magától inni, de ha ül, akkor nem hajlandó felemelni a cumisüveget, hiába mutatom meg neki, emelem meg a kezét. Anyósom rágja a fülemet, hogy ez biztos probléma, el kell vinni szakemberhez, de én azt gondolom, majd megtanulja ezt is, azért mert más ilyen korú gyerek már tudja ezt, azért nem kell rögtön rossz dologra gondolni, szerintem semmi baj, mert amúgy minden másban szépen fejlődik. Ahogy Orsi szokta mondani, a babák nem olvassák a szakirodalmat :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése