A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. január 15., szerda

Fegyelmezés, de hogyan???

A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy Ti hogyan fegyelmezitek a gyermekeiteket? Milyen módszereket alkalmaztok, és hatásosak-e?
Réka jövő héten 14 hónapos lesz, és most már egyre akaratosabb. Ha valami nem tetszik neki, vagy nem kapja meg azt, amit akar, hisztizik, lábával toporzékol. A hisztinek "fokozatai" vannak, először jön az "addide", majd a kézzel való hadonászás, utána pedig a hiszti sírás és a lábbal való toporzékolás. Ilyenkor vagy odaadom neki, amit akar, vagy elterelem a figyelmét valami mással, ami vagy segíteni szokott ilyenkor és megnyugszik, vagy nem felejti el, amit akart, és kezdi előről a hisztit. Ekkor az a megoldás, hogy átviszem egy másik helyiségbe, elterelem a figyelmét mással, illetve próbálom elmagyarázni neki, miért nem adom oda, vagy miért ne csinálja az adott dolgot.
Pakolászni nagyon szeret, ezt viszont én annyira nem. Ha rászólok, hogy nem szabad, elviszem a helyszínről, akkor visszamegy, és kezdi előről, néz engem, hogy figyelem-e, mert ha igen, akkor csak azért is csinálja, azt hiszi, játszom vele... Ha erélyesebben szólok neki, az sem érdekli, inkább begyorsít, rohan a szekrényhez, kihúzza, és elszalad, vagy kirángat valamit, és nevet rám :-S
Tudom, hogy még pici, nem érti miért nem szabad, amikor ez olyan jó játék, de ha most megengedem neki, akkor később még rosszabb lesz a helyzet.
Szóval esetleg hátha Nektek van valami praktikátok arra, hogy ilyenkor mi válik be nálatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése