A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. január 19., vasárnap

Az elmúlt hét történései :-)

2013. 12. 28.:

December elején Rékával először voltunk játszóházban.
Tulajdonképpen eddig eszünkbe sem jutott elvinni Őt ilyen helyre, valahogy meg sem fordult a fejünkben ez a lehetőség.
A Camponában vásárolgattunk, mikor is egy hostess lány odajött hozzánk, hogyha regisztrálunk, akkor kapunk egy kupont, amit a játszóházban lehet felhasználni és ingyen fél órát biztosít.
Naná, hogy azonnal igénybe is vettünk, nagyon kíváncsiak voltunk arra, mit fog szólni Réka, tetszeni fog-e neki.
Ez a játszóház hatalmas, tele mindenféle játékkal, mint ugrálóvár, sokféle csúszda, motorok, kisautók, a hátsó részben pedig a kisebbeknek ki van alakítva egy játszósarok, ahol kiskonyha, kisház, csomó játék van, illetve középen van egy pici, leginkább egy körhintához hasonlító játék, fel lehet rá ülni és forog körbe.
Réka szinte mindent kipróbált, iszonyatosan élvezte a számára új közeget. A fél óra nagyon hamar eltelt, nemcsak Réka, hanem én is nagyon jól éreztük magunkat, ezért elhatároztuk, hogy máskor is jövünk, de mindenképpen elhívjuk Rékuci pici barátját, Dávidot is.
Rékuci annyira elfáradt, hogy most először aludt 3 órát egyhuzamban délután. 
A második alkalom is jól sikerült, most egy órát maradtunk, bár ez is nagyon hamar eltelt. Mind a két gyerkőc élvezte a játékot, Réka már rutinosan vetette magát be a játszóház játékai közé.












17-én, hétfő délután Rékával bementünk a munkahelyemre, hogy Karácsony alkalmából felköszöntsük egymást a kollégákkal. Réka szerint az orvosi szék rendkívül vicces dolog, ugyanis jókat lehet vele forogni ide-oda.
A látogatás után még beugrottunk vásárolni a helyi hipermarketbe. Mivel már 19 óra elmúlt, Réka már kezdett elég fáradt lenni, így alig bírtam vele az áruházban. Szerencsére találtunk egy kis bevásárlókocsit, átpakoltunk abba, és Réka nagy örömmel tolni kezdte, ez lefoglalta rögtön, így nyugodtan tudtunk tovább vásárolni.
A kasszákhoz érve, a csokis állvány mellett elhaladva Réka egyszer csak leemelt egy csokit, mint akinek már csak ez hiányzott a bevásárlólistájáról, berakta a kocsiba, és ment tovább.
Hát ezen a jeleneten elkapott a röhögőgörcs minket, mert ezt annyira természetesen adta elő a Kiscsaj, az egész bolt nézett minket, mit nevetünk annyira... Azt tudni kell, hogy csokit nagyon-nagyon ritkán veszünk, szóval ezt tőlünk nem láthatta.












A Karácsony jól telt.
A fát 23-án díszítettük, mert 24-én délelőtt mentünk Anyukámékhoz, náluk ebédeltünk, ezért már nem lett volna időnk még délelőtt fát is díszíteni.
Réka elcsodálkozott, hogy a Mamáéknál is van szép, feldíszített fa, ami alatt van egy csomó becsomagolt valami, ami később kiderült számára, hogy tök jó ajándékokat rejt. Kapott a Mamáék Jézuskájától kiskonyhát, nagy plüss Micimackót, Öcséméktől könyvet és mese DVD-t.
Ebéd után hazajöttünk, míg Réka aludt délután, addig a mi Jézuskánk is megérkezett az ajándékokkal, két doboz Lego Duplo-t kapott tőlünk a Kisasszony, aminek nagyon örült. Mostanában nagy kedvenc a busz, legyen az double decker (angol emeletes busz, nekem van egy matchbox méretű szuvenírem, még Londonban vettem), vagy sima busz. Ez a szeretet egy angol dalocska, a "Wheels on the bus go round and round" miatt alakult ki, amit napjában akár ezerszer is megnézne, ha annyiszor engedném. Ezt a szereretet a mi Jézuskánk is jól tudta, ezért az egyik doboz Lego természetesen egy buszt is tartalmazott, aminek aztán nagy sikere is volt. Pl. másnap délután csak azzal a busszal volt hajlandó aludni... :-)













A vendégeskedéseket Réka szuperül bírta, pedig volt hangzavar nálunk 25-én, de meglepő módon még délután is el tudott aludni abban a lármában, amit nem gondoltam, hogy sikerülni fog.
Aztán két nap nyugi következett, majd szombaton (ma) ismét jöttek hozzánk rokonok, a nagynéném és anyukája, illetve a Szüleim. Réka ritkán látja a nagynénémet és az anyukáját, de mint rutinos vendéglátó, 5 perc feloldódási szünet után már produkálta is magát a vendégeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése