A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. június 30., hétfő

Betörés...

Ez most nem babás poszt lesz...
Vasárnap reggel arra keltünk, hogy Anyósom hív minket, hogy betörtek hozzánk és a szomszédba.
Hirtelen átfutott az agyamon, hogy Úristen, hogy jutottak be, egyáltalán voltak bent a lakásban, és mi nem vettük észre?! Kiderült szerencsére, hogy a teraszig sem jutott(ak) el, "csak" felfeszegették a kapu zárját, de mivel van kameránk, ezért jobbnak látták nem felfedni kilétüket, így a kocsibeálló kapujához ment(ek).
Az egyik bejött, körbejárta az autókat, majd észrevette, hogy az autóknál is van kamera, elemlámpával belevilágított, majd hirtelen megfordult, csak azt lehetett látni, hogy kapucni van a fejére húzva. Átugrott a szomszédba, majd valahogyan kinyitotta a szomszéd autóját, megtalálta a kapujuk távirányítóját, illetve a szomszéd iratait (minek hagyja kint a kocsiban??? ), de mivel nem volt benne pénz, így szétszórta az udvaron. A távirányítót elvitte, azzal ment ki a kapun.
Hála Istennek nagyobb kárunk nem lett, de azért elég félelmetes, hogy egy idegen járt a kertünkben, összefogdosta az autókat, fújjj!!!
Természetesen rögtön hívtuk a rend éber őreit, akik kb egy óra múlva meg is érkeztek. Milyen gyorsak voltak...
Jött két fiatal rendőrfiú, hát..., ezek védenek minket, röhej.
Az egyik meg sem szólalt, a másik szó szerint a tökét vakargat a közölte, hogy úgy sincs értelme bejelentést tennünk, mert nincs semmi nyom, legalább ötször be kéne menni a kapitányságra, és 30 nap múlva le is zárják az ügyet eredmény nélkül. Mondjuk ehhez már volt szerencsénk, ugyanis évekkel ezelőtt a ház elől már loptak el tölünk autót, Kati vadiúj céges autóját. Akkor még a CSI-ból ismert nyomrögzítő táblácskákat is helyeztek el a földön, majd vadul fényképezgetni kezdték ezeket, de sajna ezzel a látványintézkedéssel sem jutottak egyről a kettőre...
Pedig nem is lakunk veszélyes, bidámbidám-fertőzött környéken...
Mondta a beszédesebb rendőr, hogy ez biztos egy piti tolvaj volt, mert a profibb, dörzsöltebb egyének 90%-a éppen élvezi a börtön vendégszeretetét.
Később, mikor már rég elmentek a zsaruk, Rékával együtt történő sétánk közben nem, messze a házunktól, észrevettem a fűben valamit, amit közelebbről szemügyrevéve kiderült, hogy a szomszéd kapujának távirányítója, így végül nekik sem lett nagyobb káruk.
Mivel az út jobb oldalán volt eldobva, ebből gondoljuk, hogy ketten voltak, egyik volt a sofőr, másik meg a besurranó.

Innen üzenem, illetve kívánom ezeknek a rohadékoknak, hogy sz@rjanak sünt!!!



3 megjegyzés:

  1. Ilyet el sem tudok képzelni :( nagyon sajnálom :( remélem többet nem fog elöfordulni

    VálaszTörlés
  2. jó a kép a végén csak eszembe jut róla hogy oviban úgy hívtak a gyerekek mert nem tudták a Brigit kimondani hogy bigi :) aztán bigi boy -.- és amikor meguntam addigra megtanulták rendesen kimondani a nevem :)

    VálaszTörlés