A blogomat nem itt, hanem a babaszoba.hu oldalon kezdtem el írni, egyelőre ide csak átmásolom a bejegyzéseket, de lehet, hogy a későbbiekben már csak itt fogom vezetni Réka Baba mindennapjait.

2014. június 11., szerda

27 hónapos a Nagylány :-)

Elég zsúfolt napunk volt, így csak most jutottam el odáig, hogy megírjam ezt a bejegyzést.
Bizony, már 27 hónapos a Drágám.
Már 6 mondókát tud, és elég szépen, érthetően mondja őket.
Első volt a "Digi-dagi", aztán a "Csiga-biga gyere ki", majd az "Esik az eső, süt a nap", a "Zsip-zsup kenderzsup" és a "Hinta-palinta".
Van kedvenc zenéje is, Pintácsi Viki: "Mesebeli karnevál" és a "Mi napunk" című zenék, olyan édesen énekli, hogy "Hív a mesebelika" - a karnevált még nem tudja kimondani, illetve néha azt mondja, hogy "kavernyál".
Amikor meg akarja hallgatni, kéri, hogy "néni énekel Amanda baba buliján", ugyanis a rokon kislány egy éves szülinapi buliján énekelt P.V. (tavaly februárban), van kis videónk is róla + dedikált CD-nk, így unásig hallgattuk már, illetve csak én unom, azon csodálkozom, hogy Réka még nem sokallt be tőle...
Megfelelően használja a "légyszíves", "köszönöm", "köszönöm az ebédet", "jó reggelt ", "jó éjszakát", "szia, sziasztok", "bocsánat" szavakat, az "akarom" helyett időnként már mondja, hogy "szeretnék".
Az alapszíneket már nem keveri össze, megismeri biztonsággal, és mondja is, éppen milyen színt lát (fehér, fekete, piros, kék, zöld, rózsaszín-pink, barna, lila, sárga, narancssárga, szürke).
Típus és név szerint megnevezi az én, Karcsi és a Mama autóját, illetve azt is hozzáteszi, milyen színűek ezek.
A Mama új autóját kinevezte Réka baba autójának, a Mama csak üzembentartó, így mikor kipróbáltuk, Réka közölte a Mamával (teljesen magától), hogy "Lassan menj Kati Mama Réka autóval, nehogy felborulj" :-D

Pünkösdkor Tiszaszalkán (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) voltunk a Mama új autójával. Közel négy órás az út oda, vissza szintén ennyi. Nem gonoltam volna, hogy Réka ennyire jól viseli majd ezt a rettentő hosszú utat. Odafelé fél órát aludt csak, majd tableten nézett Bogyó és Babócát, de miután megunta, kicsit eltört nála a mécses, hisztizni kezdett, úgyhogy jobbnak láttuk, ha megállunk egy kicsit a következő benzinkútnál. Míg mi cappuchinót ittunk, Rékuci a gyerekeknek kikészített kis asztalnál játszott, kizökkent egy kicsit a monoton utazásból. Bár indulásnál nem akart visszaülni az autósülésbe, de miután rávettük, hogy mégiscsak be kéne ülnie ahhoz, hogy el tudjunk végre indulni, a további utat már szenvedés nélkül átvészelte.
Megérkezve rögtön észrevette a zöld csúszdát a kertben, aztán a hintát, majd talált labdát is, úgyhogy konstatálta, hogy tök jó helyre jöttünk, megérte ennyit utazni.
Jól viselkedett az egész vendégeskedés alatt, produkálta magát ezerrel. Zoli bácsitól elkunyerált egy játék tűzoltóautót, ami sajnos nem "élt" sokáig nálunk, ugyanis kedden, a klubban Milán baba kettétörte... : -(
Hazafelé egy órát sikerült Cicuskának aludnia, utána ugyanaz volt a koreográfia, mint odafele úton, így videózás, majd megállás egy benzinkútnál (bár ebben sajnos nem volt gyereksarok), aztán a nyugis további út után szerencsés hazatérés.



Ma pedig játszóházban ünnepeltük a hónapfordulót, természetesen Dávid babával, este pedig bementünk a városba, mert el kellett intéznem valamit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése